Le PETit Mrnjau vikend

 

POČETNA - RASNE MAČKE - DOBROBIT - PANSION - O NAMA - VESTI


Udomljavanje - Spasavanje - Nega - Pet Friendly - Mrnjau vikend

Le PETit Mrnjau staratelji

Beograd, ENGLISH

Le PETit Mrnjau vikendi

Le PETit WCF Mrnjau vikend

Sledeće udomljavanje zdravih i lepo vaspitanih maca biće zakazano uskoro!

Udomite macu na Le PETit Mrnjau vikendu!

Društvo Le PETit, Dom omladine Beograda i JKP Veterina Beograd redovno priređuju Mrnjau vikende - humanitarne akcije posvećene dobrobiti životinja i celoj porodici! Dragi ljubitelji mačaka i svi koji ćete to tek postati - svratite na Mrnjau vikend, pronađite i udomite macu svog života i tako unesite iskricu radosti u svoj dom!

Le PETit Mrnjau vikend

Dođite da predemo zajedno!

Na Mrnjau vikendu će biti ponuđene lepe i zdrave mace spremne za udomljavanje, sve spasene sa ulica. Odnegovala ih je i postavila na šapice ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace spremne i zdrave odu u nove domove.

Sve mace su prošle veterinarski pregled, odnegovane su, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u stanu. 

Le PETit Mrnjau vikend

Akciju podržavaju i nadležne gradske ustanove: Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati mikročipove i vakcine protiv besnila, i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimca kada za to dođe vreme.

Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu N&D grain-free hranu, a kompanija A'mur inovativni ekološki drveni posip.

Le PETit Mrnjau vikend

Brigom za životinje do humanijeg društva

Mrnjau vikendi se organizuju radi podizanja svesti zajednice o problemu napuštenih i nezbrinutih životinja. Taj problem ne nastaje spontano već zbog neodgovornog vlasništva i gajenja. Neki vlasnici kućnih ljubimaca, kao i divlje samozvane „odgajivačnice”, rešavaju se neželjenih životinja prosto izbacujući ih na ulicu i tim neljudskim činom unesrećuju životinje i stvaraju problem celoj zajednici. Nažalost, ove godine je na ulice Beograda izbačen enormno veliki broj skotnih mačaka i čitavih legla tek rođenih mačića.

Težnja aktivista okupljenih oko manifestacije Mrnjau vikend jeste da se skretanjem pažnje javnosti na problem napuštenih životinja utiče na strukture vlasti i lokalne samouprave da ovom problemu pristupe ozbiljno, i da se podstakne primena inače veoma dobrog Zakona o dobrobiti životinja iz 2009. godine. Pomenuti zakon propisuje mere zaštite uličnih životinja i načine njihovog zbrinjavanja, i na te poslove obavezuje lokalne samouprave. Nažalost, rad na sprovođenju tog Zakona uglavnom se svodi na delanje pojedinaca i grupa entuzijasta.

Le PETit Mrnjau staratelji

Mrnjau staratelji – volonteri i entuzijasti

Mrnjau staratelji su neformalna grupa ljubitelja životinja koji se predano i savesno bave problemom napuštenih i odbačenih domaćih mačaka u Beogradu. Neki od njih imaju volonterski staž od čak 15 godina! Mrnjau staratelji su ličnim angažovanjem, svako u svom delu grada, izlečili i sterilisali skoro 2.000 uličnih mačaka. Za mnoge su pronašli i siguran stalni dom.

Mrnjau staratelji naglašavaju da se ogroman broj napuštenih uličnih životinja može vremenom svesti na prihvatljivu meru jedino sprovođenjem Zakona o dobrobiti životinja, blagovremenom sterilizacijom i odgovornim vlasništvom, i podsećaju: odrastanje i život uz ljubimca nije luksuz već potreba, posebno u gradskim uslovima! Mace nas uče integritetu, poštovanju i prihvatanju različitosti, a deci pomažu da odrastu u brižne, empatične ljude!

Le PETit Mrnjau staratelji

Organizatori Mrnjau vikenda

Felinološko društvo Le PETit promoviše ideju odgovornog vlasništva nad životinjama. Društvo je počelo sa radom 2012. godine, a od 2013. je član WCF - World Cat Federation. Društvo organizuje Mrnjau vikendeMrnjau tribineMrnjau Fest i mnoge druge akcije i priredbe posvećene dobrobiti životinja.

Dom omladine Beograda

Dom omladine Beograda je ustanova kulture i obrazovanja koja već 50 godina kreira i organizuje programe za mlade i u saradnji sa mladima. Spektar delatnosti Dom omladine obuhvata sve umetničke discipline i forme: muziku, film, pozorište, vizuelne umetnosti i nove medije.

Le PETit Mrnjau vikend

JKP Veterina Beograd je gradska institucija u okviru Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Grada Beograda. Bavi se dobrobiti i bezbednošću životinja u glavnom gradu – obavlja poslove komunalne zoohigijene, pruža hitnu pomoć ugroženim životinjama i obavlja preglede u svojim veterinarskim klinikama i ambulanti.


Prethodni Mrnjau vikendi

Le PETit Mrnjau vikend

Četvrti Le PETit Mrnjau vikend 2017...

24. septembar 2017, Dom omladine Beograda: juhuu, udomljeno je preko 50 maca! Respekt za naše drage Mrnjau starateljke, koje se predano i savesno bave problemom napuštenih i odbačenih domaćih mačaka u Beogradu. Sve mace su bile zdrave i besprekorno doterane!

Le PETit Mrnjau vikend

Zahavaljujemo se Domu omladine Beograda i JKP Veterina Beograd koja je donirala čipove i vakcine. Obaviće i sterilizaciju kada dođe vreme. Zahvaljujemo se društveno odgovornim kompanijama Plus Plus, A'mur i pet-šopovima Aquarius na izdašnim poklonima. Udomljene mace su ponele u miraz N&D grain-free klopu, toalet, igračkice i ekološki drveni posip!

Posebno se zahvaljujemo televizijama Studio B, Pink i Prva koje su se uključile sa lica mesta. Hvala brojnim medijima i portalima koji su preneli najave i izveštaje :)

 Četvrti Mrnjau vikend 2017. (foto-album)


Le PETit Mrnjau vikend

Treći Le PETit Mrnjau vikend 2017...

17. jun 2017, Kulturni centar Grad: u organizaciji društva Le PETit, na trećem Mrnjau vikendu požrtvovani staratelji su ponudili brižno odnegovane, lepo vaspitane i zdrave mačiće.

Le PETit Mrnjau vikend

Društveno odgovorne kompanije PlusPlus i A'mur su donirale poklone novim vlasnicima za srećan početak. Veterina Beograd je sve udomljene mačiće besplatno vakcinisala protiv infektivnih mačjih bolesti, čipovala i zakazala im besplatnu vakcinu protiv besnila i sterilizaciju kada za to dođe vreme:

 Treći Mrnjau vikend 2017. (foto-album)


Drugi Le PETit Mrnjau vikend 2017...

Le PETit Mrnjau vikend

12. jun 2016: na drugom Mrnjau vikendu u Domu omladine Beograda udomljeno je 28 domaćih maca, održane su tribine i savetovanja, i predstavljene službe i usluge važne za dobrobit životinja:

 Drugi Le PETit Mrnjau vikend 2016. (foto-album)


Prvi Le PETit Mrnjau vikend 2017...

Mrnjau vikend

15-16. septembar 2012: na prvom Mrnjau vikendu u Domu omladine Beograda udomljeno je preko 100 domaćih maca, strogo u skladu sa propisima o odgovornom vlasništvu životinja:

 Prvi Mrnjau vikend 2012. (foto-album)


Kontakt

  063-20-21-21

  lepetit.rs@gmail.com

Pridružite se!

  Le PETit Mrnjau grupa

YouTube  Le PETit on YouTube

© Le PETit Beograd / WCF RS-0287 / Eurobank: 250107000011576065