Le PETit WCF Mrnjau Fest

 

POČETNA - RASNE MAČKE - DOBROBIT - PANSION - O NAMA - DNEVNIK


Rase - Odgajivačnice - Mrnjau Fest - Klub odgajivača - Usluge - Izložbe

Cat Club Le PETit WCF

Ažurirano ENGLISH

Mrnjau Fest, 18-19. mart 2023.

Prolećni mačkenbal na Mrnjau Festu!

Hotel Jugoslavija, 18-19. mart, 10-18h
Međunarodna izložba i takmičenje rasnih mačaka
Udomljavanje zdravih i lepih maca

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 18-19. marta u velikoj Kristalnoj dvorani u Hotelu Jugoslavija. Takmičenje mačaka je od 10-18h. Udomljavanje zdravih i lepih macaje od 11-17h. Ulaznica je 400 dinara za ceo dan. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan:  

Beogradski Mrnjau Fest

Partneri

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole! U subotu i nedelju, 18-19. marta društvo Le PETit po deveti put priređuje tradicionalni prolećni Mrnjau Fest. Na festivalu će pored prelepih maca biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle!

Mrnjau Fest

Tokom dva dana mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižne titule i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Mrnjau Fest

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa će biti organizovani zabavni i edukativni programi za decu i celu porodicu.

Mrnjau Fest

Posetioci Mrnjau Festa će imati priliku da svoje mačje blago obraduju nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaće baš sve o macama – o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.

Le PETit WCF Mrnjau Fest

Ljubitelji mačaka, dobrodošli na jesenji Mrnjau Fest! Dođite da se družite, radujete, da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu, najboljem – u društvu mačaka!

Le PETit WCF Mrnjau Fest

Udomljavanje zdravih i lepih maca 

Jedan od programa na Mrnjau Festu će biti udomljavanje mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali Le PETit Mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.

Le PETit Mrnjau vikend

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.  

Le PETit Mrnjau vikend

Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu N&D grain-free hranu i organizovati savetovalište za negu i vaspitanje ljubimaca.

Le PETit Mrnjau staratelji

World Cat Federation Cat Show

Takmičenje mačaka na Mrnjau Festu

Posebno interesantan program ovog Mrnjau Festa je WCF World Show - zvanično takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu programa mačke će biti pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim će se međusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju svakoga dana najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, norveške šumske, orijentalke, sfinksovi i druge.

Najlepše od najlepših maca će proglasiti međunarodni tim sudija. Takmičenje vodi Svetlana Lalović, licencirani sudija za sve rase mačaka.

Satnica takmičenja, subota:

10h, prvi deo programa: ocenjivanje za stolom, fun ringovi i prezentacije rasa
14h: objava nominacija za Best in Show i pauza  
15h, drugi deo programa: takmičenja u WCF ringovima
17h, treći deo programa: izbor za Best in Show, Best of Best, Best General
18h: završetak programa.

Satnica takmičenja, nedelja:

10h, prvi deo programa: ocenjivanje za stolom, fun ringovi i prezentacije rasa
14h: objava nominacija za Best in Show i pauza  
15h, drugi deo programa: takmičenja u WCF ringovima
16h: takmičenje u Coral Master ringu
17h, treći deo programa: izbor za Best in Show, Best of Best, Best General
18h:
dodela nagrade publike i Best Supreme, završetak programa.

Ringovi:

 • WCF ringovi (mačići i juniori, sterilisane, odrasle mačke)

 • Coral Master Ring (sve mačke, za titulu Coral Master)

Ovoga puta organizovaćemo zabavne i edukativne "fun" ringove, gde če po deset najboljih mačaka će osvojiti priznanje organizatora:

 • Elegant in black (mačke sa Black ili Seal u EMS opisu boje)

 • Dazzling cats (mačke sa Silver, Smoke ili Gold u EMS opisu boje)

 • Mister Universe (snažni mužjaci)

 • Miss personality (graciozne ženke)

 • Polaris Ring (sve mačke, naknade će biti donirane odgajivačnici Polaris u Bugarskoj)

Coral Master Ring za 35 godina WCF-a:

Coral Jubilee Show

Pored WCF i fun ringova, priredićemo i jedinstveni Coral Master Ring, gde će dve najbolje mačke osvojiti zvaničnu titulu "WCF Coral Master". U ringu mogu da učestvuju sve mačke, bez obzira na pol, uzrast i rasu. Sudije će posebno obratiti pažnju na macin karakter. Ova titula će biti upisana u rodovnik.  

WCF je udruženje ljubitelja mačaka i zato ćemo u jubilarnoj godini posebno nagraditi ljupkost i umiljatost naših ljubimica. WCF izložbe su odlična prilika da istaknemo koliko volimo mace i koliko one vole nas!

Best Cat poeni:

Svi poeni za Best Cat takmičenje u nedelju se računaju duplo.

Sudije

 • Eduard Borras Španija

 • Svetlana Lalović Srbija

 • Marion Maister Nemačka

 • Jurgen Trautmann Nemačka

Ostale sudije će biti objavljene uskoro.

Vodiči i pravila:

  Vodič kroz WCF takmičenje mačaka za posetioce

  Vodič kroz WCF takmičenje mačaka za učesnike


Prostor: Hotel Jugoslavija

Hotel Jugoslavija

Hotel Jugoslavija bio je najveći i najmoderniji hotel u SFRJ. Renoviran je 2013. godine. Parking i Wi-Fi za učesnike i posetioce su besplatni. Lak ručak je moguć u hotelu i u lokalima Zapata (meksička hrana) i Intergalactic dajner (burgeri i sendviči). Ispred hotela su brojni restorani i klubovi na vodi.

Za posetioce Mrnjau Festa parking iza Hotela je besplatan.

Smeštaj u Hotelu Jugoslavija:

 • jednokrevetna soba: 38 €

 • dvokrevetna soba: 48 €

 • trokrevetna soba: 70 €

 • četvorokrevetna soba: 90 €

Za goste hotela parking, doručak i mačke su besplatni. Sobe nisu dostupne preko interneta već isključivo putem poziva ili mejla recepciji: 

Hotel Jugoslavija


Svi prethodni Mrnjau Festovi...


Kontakti Kluba Le PETit:

  063-20-21-21 

  lepetit.rs@gmail.com

Pratite nas:

  Le PETit WCF on Facebook  

YouTube  Le PETit WCF on YouTube


© Le PETit Beograd / WCF RS-0287 / Eurobank: 250107000011576065